Treceți la conținutul principal

Teledoane pentru alţii, pentru noi nimic


Într-un fel sunt mândru că-s român. Îmi place că sărim în ajutorul oricărei ţări, chiar dacă noi nu o ducem mai bine. E trist, la noi mor copii în spitale, mor oamenii de frig în propriile case (în utlimele zile au murit vreo 40 de persoane din cauza gerului), bătrânii nu au medicamente şi se luptă în fiecare lună să primească un pachet care conţine o kilă de făină şi de pui, dar suntem credincioşi, asta contează.
Ţin minte că acum 4-5 ani au fost nişte inundaţii în Bacău, apele au şters efectiv câteva comune de pe hartă. Nu a mai rămas nimic. Soarta a făcut să trec pe acolo după o săptămână de la inundaţii şi am rămas şocat cum şapte militari acţionau într-o singură comună, vă imaginaţi ce chin ? de dimineaţă până seară acei oameni munceau fără oprire, se vedea pe faţa lor cât erau de obosiţi, dar nu se lăsau. Au venit atunci ajutoare din străinătate ? nu, Becali a făcut căsuţe, iar statul Român a împărţit apă, mâncare şi pături.
E normal să moară 40 de oameni din cauza gerului în doar 3 zile ? nu prea cred. De ce nu faceţi şi un teledon pentru oamenii săraci, ei se bucură şi dacă le oferi o pâine şi o kilă de carne, dar majoritatea vor să aibă o locuinţă sigură.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ei mă fac să mă simt în “siguranţă” !

Ştim cu toţii că în septembrie nişte gangstări români au jefuit o maşină de transport valori în pasul Gutâi, iar acum au fost prinşi capii reţelei. Unul dintre ei are o crimă la activ, nişte condamnări care au început prin 1986 şi 4 evadări. Nu ştiu sigur unde sunt închişi în acest moment, bănuiesc că la sediul Poliţiei Judeţene sau poate chiar acum au evadat din Tribunalul Judeţean, care e la 500m de mine. Mă simt oarecum aiurea când mă gândesc că în oraşul ăsta e un condamnat pentru o crimă, pentru jafuri şi care a evadat de 3 ori din închisorile din Suedie si o data dintr-o inchisoare din Italia. Oare ce l-ar ţine legat de gratiile băimărene ? poate evada când vrea muşchiul lui miocard. La ce paza şi siguranţă avem… mă şi tem. Sigur poliţiştii nu s-au uitat la filmul The Silence of the Lambs.

Regele cocalarilor băimăreni

Ieri l-am văzut pe regele cocalarilor din Baia Mare. E simpatic, neras şi are un remblăr. Când l-am zărit am vrut să fac o plecăciune, ca să dea Domnul să intre cu maşina într-un stâlp. Daca l-aţi fi văzut, garantat vă dădea o lacrimă pe cur, să încep să vă povestesc. Stătea la volanul unui remblăr ruginit, mâncat de termite şi cu geamurile deschise, toate erau deschise chiar dacă afară erau -6 grade. El era bărbos, cu ochelari de de soare home made adică sticlă afumată prinsă cu sârmă, căciulă tip Axinte şi un fâş de ăla parcă era mascota Michelin. Detaliile ce vi le-am spus nu prea demonstrează că e cocalar, dar AVEA GEMURILE DESCHISE la -6 grade şi în MAŞINĂ SUNAU MANELE PE SISTEM TURBO ÎNGHEŢAT ! i love Baia Mare !

o poezie de Ion Pribeagu

La 15 anisori,
Aveam o crestere aleasa.
In pension faceam furori,
Dar eram tare rusinoasa.
Si cand cu Nicusor vorbeam,
Mi-ardeau obrajii ca vapaia…
Tiu minte cat de mult roseam
Cand imi spunea de vorba aia. Intr-o duminica, fiind cald
Si cum vazduhul sta sa fiarba,
M-am dus la garla sa ma scald
Si mi-am pus hainele pe iarba.
Dar Nicusor sta-n iarb` ascuns
Si ma privea cum faceam baia,
Mi-a fost rusine si am plans
Fiindca-mi vazuse vorba aia. Prin Cismigiu, cu pas grabit,
De la pension mergeam spre casa
Si-un ofiter m-a urmarit,
Spunandu-mi dulce ca-s frumoasa.
M-am rusinat si-am spus “merci”
Si ca sa nu m-apuce ploaia,
M-am dus la el acasa si…
S-a intamplat, stii, vorba aia. Desi sunt rusinoasa rau,
De toti baietii sunt curtata
Si-alearga-n urma mea mereu
Aproape Capitala toata.
Si-n timpul verii, deseori
Sunt la Constanta sau Mamaia,
Petrec din noapte pana-n zori
Ca mult imi place vorba aia. Zadarnic, muritor sarman,
Vrei sa gasesti a vietii cheie!
Popescu scrie un roman
Fiindca iubeste o femeie.
Aseara chiar s-a-…